Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Rokodelske novice

Druga razstava rokodelcev

Pustna razstava OZS

07. 02. 2024
2. razstava rokodelcev / PUSTNA RAZSTAVA OZS Razstavni prostori Obrtno-podjetniške Zbornice so namenjeni promociji izdelkov sodobnega rokodelstva ter njihovih izvajalcev. Selekcionirane razstave so sestavljene iz različnih panog, katere tematika se navezuje na trenutni letni čas, torej praznike in navade letnega časa. Seveda le-to tudi so-vpada s kulturo rokodelstva, ter kulturne dediščine. Namen razstav v izložbenih oknih pa je tudi ozaveščanje javnosti ne samo o prisotnosti, razvoju in kvaliteti slovenskih rokodelcev, temveč tudi o zgodbah, ki se skrivajo za izdelki. Rokodelski izdelki so seveda ročna dela, ki temeljijo na ljudskih izročilih, pripovedih in času slovenskega naroda, le-ta pa se odraža skozi naravni material lokalne pridelave oziroma izvora. Ob pogledu na rokodelska dela, vse prevečkrat pozabimo na zgodbo, katero rokodelski izdelek predstavlja, predvsem pa se ne zavedamo kvalitetnega znanja, spretnosti in veščin rokodelcev. Slovensko rokodelstvo se prebuja v novo obdobje, kateri bo podprt z novim zakonom o ohranjanju in razvoju rokodelstva (ZorR, Uradni List št.78). S tem namenom, v Obrtno-podjetniški zbornici vabimo k sodelovanju izbrane rokodelce, da predstavijo odraz kvalitete skozi svoja dela, v naših razstavnih prostorih. V mesecu februarju poteka Pustna razstava liških pustov ter cerkljanskih laufarskih mask. Za sodelovanje ter zgolj promocijsko razstavo se moramo zahvaliti Etnološkemu društvu Liški pustje Kanal ob Soči, katerega lastnik in dedič je g. Dejan Žnidarčič ter Cerkljanskemu Muzeju Cerkno, kjer so razstavljene maske rokodelca Vida Prezelja ter Dušana Tomšiča. Za njuno promocijo pa je poskrbela tudi ga. Milojka Magajne (muzejska svetnica, zgodovinarka in sociologinja, vodja dislocirane enote Oddelek Cerkno) ter ga.Polona Kavčič (Idrijsko Cerkljanska razvojna Agencija). Vsem se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje ter pomoč pri postavitvi razstave.
Piškotek
Spletna stran za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Prosimo označite "Dovolim piškotke", če se strinjate z njihovo namestitvijo.

več o uporabi piškotkov in nastavitve
dovolim piškotke
zapri obvestilo