Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Javni poziv

Slovenski rokodelski festival 2024

26. 03. 2024
Avtor: Rems
Javni poziv

 

Osrednji dogodek festivala je rokodelski sejem z rokodelkami in rokodelci iz vse Slovenije

Na osrednjem rokodelskem sejmu se s svojimi izdelki in prikazom rokodelskih veščin predstavljajo rokodelke in rokodelci iz vse Slovenije. Pestrost materialov in rokodelskih tehnik prikazuje bogato rokodelsko ustvarjalnost in kulturno dediščino rokodelstva na enem mestu.

Sodelujoči na sejmu so delno vabljeni s strani organizatorjev, sodelovanje pa preko tega javnega poziva delno odpiramo tudi vsem zainteresiranim rokodelkam in rokodelcem. Izbor rokodelk in rokodelcev, ki se bodo za sodelovanje prijavili na osnovi tega javnega poziva, bo določila strokovna komisija, pri čemer bo upoštevala v nadaljevanju navedena merila. Člani komisije: Konzorcij rokodelskih centrov Slovenije (Ljubica Zgonec Zorko, Gordana Bilušič, Kati Sekirnik), Obrtno–podjetnika zbornica Slovenije (Goran Lesničar Pučko), Slovenski etnografski muzej (dr. Tanja Roženbergar).  

Izbranim rokodelkam in rokodelcem bo omogočeno sodelovanje na brezplačni stojnici, na kateri bodo izbrane/ni izvajali prikaz rokodelskih veščin in spretnosti ter prodajo svojih rokodelskih izdelkov. Za prodajo rokodelskih izdelkov morajo imeti sodelujoči urejeno zakonsko predpisano registracijo dejavnosti in dokumentacijo.  

 

 

 

 

plakat

 

 

 

Merila za izbor:

  • Vpis nosilca na Register nesnovne kulturne dediščine Slovenije
  • Pridobljen certifikat Rokodelstvo Art & Craft Slovenije.
  • Drugi pridobljeni certifikati (geografske označbe, kolektivne blagovne znamke…)
  • Tehnološka dovršenost izdelka
  • Oblikovna dovršenost izdelka
  • Redkost oz. ogroženost rokodelske panoge, spretnosti in veščin
  • Pri izboru sodelujočih bo komisija stremela k uravnoteženosti sodelujočih glede na zastopanost različnih rokodelskih panog in geografsko pokritost celotne Slovenije

 

Izpolnjevanje meril bo točkovano, razpoložljive stojnice bodo razdeljene glede na število prejetih točk.

 

Rok za prijavo je 8. maj 2024.

Svojo prijavo lahko oddate preko spletnega obrazca na povezavi

https://forms.gle/Jeg82ngcEkWEgWxK6 ali pa izpolnite spodnjo prijavnico, ki ji ob oddaji priložite fotografije.

 

Vljudno vas vabimo, da se prijavite za sodelovanje in s svojo prisotnostjo obogatite Slovenski rokodelski festival 2024.

 

 

 

 

                                                  

 

 

 

 

   

Piškotek
Spletna stran za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Prosimo označite "Dovolim piškotke", če se strinjate z njihovo namestitvijo.

več o uporabi piškotkov in nastavitve
dovolim piškotke
zapri obvestilo