Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Naši izdelovalci

Na seznam

Goslarstvo SKAZA

Sp. Dolič 8
3205 Vitanje

Kontakt: Pavel Skaza
Telefon: 041 434 775
eNaslov: pavel.skaza@guest.arnes.si

Predstavitev:

Rojen sem leta 1961 v Zrečah, kjer sem preživel otroška leta in se tudi leta 1979 zaposlil kot električar v podjetju Comet. Leta 1984 sem se odločil za samostojno glasbeno pot. Izvajal sem različne glasbene zvrsti v različnih skupinah po celi Evropi. Med časom profesionalnega igranja sem se iz Zreč preselil v Vitanje, točneje v Sp. Dolič, kjer imam danes svojo delavnico – goslarski atelje. Po štirinajstletni profesionalni glasbeni poti sem se vrnil domov in se zaposlil v mizarski delavnici ter tako pridobil potrebno znanje o lesu. Pomembno vlogo v mojem življenju je violina dobila, ko sem se zaposlil v Glasbeni šoli v Slov. Konjicah. V sodelovanju s profesorjem violine in kasneje z mojstrom, že priznanim izdelovalcem violin, sem se sam lotil izdelave violine. Moj prvi mentor je bil g. Vladimir Proskurnjak iz Varaždina. Pod njegovim mentorstvom sem izdelal prvi dve violini.
Kasneje me je pot peljala v Zagreb h g. Ivanu Zajnku, pri katerem sem dobil še mnogo novih navodil in napotkov. Po naklučju sem od žal že pokojnega g. Cirila Škerjanca izvedel za g. Jožeta Kantušerja, znanega goslarskega mojstra iz Mittenwalda v Nemčiji, pri katerem sem se nato še dodatno izobraževal. Zelo pomembno vlogo v mojem goslarskem statusu pomenijo krajši (5-7 dnevni) obiski raznih goslarskih delavnic v Švici (Luzern, Brienz), Nemčiji (Mittenwald, Markneukirchen, Erlangen) in zadnja leta v Italiji (Cremona, Ferara), kjer se izobražujem in pridobivam dodatne informacije o izdelavi godal. V letu 2005,2010,2014 in 2018 sem sodeloval na mednarodnem tekmovanju goslarjev v Mittenwaldu v Nemčiji ( Internationale Geigenbauwettbewerb). 2011 sem se udeležil mednarodnega tekmovanja Wieniawski v Poznanu v Poljski (XII. International Henryk Wieniawski Geigenbau Wettbewerb) in leta 2012 še tekmovanja v Cremoni (XIII. Concorso Triennale Internazionale degli strumenti ad Arco Antonio Stradivari).


Naša delavnica ima odprta vrata po urniku:
Po predhodnem naročilu

Kje si lahko še ogledate ali kupite naše izdelke:

Kupec si izdelke lahko ogleda in kupi v mojem ateljeju.

Nekaj naših izdelkov:
Goslarstvo SKAZA Goslarstvo SKAZA Goslarstvo SKAZA Goslarstvo SKAZA Goslarstvo SKAZA Goslarstvo SKAZA Goslarstvo SKAZA Goslarstvo SKAZA
Piškotek
Spletna stran za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Prosimo označite "Dovolim piškotke", če se strinjate z njihovo namestitvijo.

več o uporabi piškotkov in nastavitve
dovolim piškotke
zapri obvestilo