Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Kamnoseški izdelki

Oblike, iztrgane iz zemlje

Naša dediščina nam odkriva pestre možnosti uporabe kamna, ki so jih vešče roke kamnarjev m kamnosekov spreminjale v najrazličnejše izdelke: tu so okenski okvirji, vratni portali in drugi stavbni členi, najrazličnejša korita in posode, tudi mize ni klopi v sencah košatih drevesnih krošenj ali naprave in posodje s kamnitimi deli, ki so jih uporabljali v vinogradništvu in vinarstvu, oljarstvu in še nekaterih drugih rokodelskih dejavnostih. Izklesani so tudi predmeti in posode, ki so bili nepogrešljiva gospodinjska oprema za pripravo jedi ali njihovo shranjevanje. Najširše so kamen uporabljali v našem sredozemskem ali primorskem svetu, na čelu s Krasom, kjer bi pravzaprav morali pisati besedo kamen kar z veliko začetnico.

Piškotek
Spletna stran za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Prosimo označite "Dovolim piškotke", če se strinjate z njihovo namestitvijo.

več o uporabi piškotkov in nastavitve
dovolim piškotke
zapri obvestilo