Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Izdelovanje umetnega cvetja

Posnetki okrasnih rož in rastlinja, izdelani iz raznovrstnega, največkrat barvnega, lahko tudi povoščenega papirja. Sestavljali so jih v šopke, vence in kite ob raznih šegah, zlasti na ženitovanjih (poročni šopki, nevestin naglavni okras, šopki za priče in svate), pa tudi za nabornike. Ob cerkvenih praznikih so z njimi krasili nabožne podobe in kipe doma in v znamenjih, v notranjosti cerkva in kapelic. Izdelovanje rož iz papirja je dokaj razširjeno in popularno. V okviru programov za razvoj podeželja so v Ljubljani izdali tudi priročnik s pripravami in orodji za izdelovanje papirnatih rož, ki predstavlja enega redkih rokodelskih priročnikov na Slovenskem.

SEZNAM DEJAVNOSTI
Piškotek
Spletna stran za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Prosimo označite "Dovolim piškotke", če se strinjate z njihovo namestitvijo.

več o uporabi piškotkov in nastavitve
dovolim piškotke
zapri obvestilo