Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Ročno poslikavanje najrazličnejših predmetov

Ročno poslikavanje različnih uporabnih in okrasnih predmetov ima bogato dediščino v raznih dejavnostih samouškega in tudi rokodelskega slikarstva. Na slovenskem podeželju in tudi v trgih in mestih so delovale številne slikarske ali podobarske delavnice, ki so poslikavale pohištvo, posodje, izdelovale nabožne podobe in panjske končnice. Slednje so velika posebnost slovenske ustvarjalnosti in hkrati ena od temeljnih sestavin gospodarske panoge čebelarstva.

Današnje ročno poslikavanje različnih predmetov in izdelkov dosega vrhunsko kakovost in hkrati tudi množičnost. Pri slednji je kakovost na razmeroma nizki tehnološki in likovni ravni.

SEZNAM DEJAVNOSTI
Piškotek
Spletna stran za nemoteno delovanje in boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Prosimo označite "Dovolim piškotke", če se strinjate z njihovo namestitvijo.

več o uporabi piškotkov in nastavitve
dovolim piškotke
zapri obvestilo