Predavanje o pridobitvi certifikata v Trebnjem in Črnomlju

3. junij 2009
Vabljen vsi, ki se ukvarjate z rokodelstvom, oziroma sami izdelujete različne izdelke. Prinesite jih s seboj na izobraževanje, kjer boste lahko pridobili že prvo mnenje strokovnjaka o nadaljnjem postopku do certifikacije.

V okviru projekta Povezovanje in usposabljanje rokodelcev ter razvoj centrov rokodelcev, pristop LEADER, Lokalna razvojna strategija Dolenjske in Bele krajine za obdobje 2007-2013 pripravljamo predavanje:

USPOSABLJANJE ROKODELCEV
ZA PRIDOBITEV ZNANJA ZA
UREJANJE CERTIFIKATA DOMAČE IN UMETNOSTNE OBRTI

  • v ponedeljek, 8. junija 2009, ob 11. uri v Trebnjem (Jurjeva domačija) 
  • v ponedeljek, 8. junija 2009 ob 17. uri v Črnomlju (Sejna soba Občine Črnomelj)

Vodil ga bo profesor. dr. Janez Bogataj - predsednik republiške komisije za preverjanje izdelkov DUO, ki zaseda pri OZS (http://www.rokodelstvo.si). 

Glede na določbo 15. člena obrtnega zakona mnenja o tem ali je določen izdelek šteti za predmet domače in umetnostne obrti daje Obrtna zbornica Slovenije na podlagi mnenja strokovne komisije. Izdelovalec, ki prejme pozitivno mnenje strokovne komisije, izpolnjuje pogoje za pridobitev obrtnega dovoljenja za opravljane domače in umetnostne obrti, vendar le za izdelovanje tistih predmetov, za katere je pridobil pozitivno mnenje. (V obrtnem dovoljenju morajo biti našteti izdelki, za katere je bilo izdano pozitivno mnenje.)

Dodatne informacije dobite pri sekretarju sekcije za DUO pri OZS: Goran Lesničar-Pučko
tel.: 01/583 05 16, faks: 01/505 92 70, e-pošta: goran.lesnicar@ozs.si

Več informacij o delavnicah in projektu: Krajinski park Kolpa, Adlešiči 15, 8341 Adlešiči
tel:  07 35 65 240, info@kp-kolpa.si, www.kp-kolpa.si


8. julij 2011

Brezplačno usposabljanje za NPK pletar/pletarka
Uaposabljanje pripravlja Zadruga Pomelaj v okviru čezmejnega projekta Rokodelska akademija, ki je sofinanciran iz sredstev Evropske unije. Usposabljanje se bo začelo 18. julija.
Več
16. junij 2011

V Veržeju odprli Ekomuzej
Novo pridobitev Zavoda Marianum je v petek, 10. junija odprl minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan. Za projekt izgradnje Ekomuzeja je investitor uspel pridobiti nepovratna sredstva iz evropskega razpisa.
Več