Razpis za delavnice DUO na MOS 2009

20. april 2009
Z delavnicami rokodelcev bomo ponovno popestrili mednarodni obrtni sejem v Celju (od 9. do 16. septembra 2009). Tako kot lani sekcija vabi k sodelovanju rokodelce iz vse Slovenije.

Na nastop v Hiši obrti se lahko prijavijo rokodelci, ki imajo domačo ali umetnostno obrt registirano pri OZS kot osnovno dejavnost, v hiši pa bodo lahko izdelovali, razstavili oziroma prodajali le izdelke, ki so pridobili pozitivno mnenje strokovne komisije pri OZS. Pogoj za sodelovanje je, ob prikazovanju izdelovanja predmetov, tudi prisotnost na sejmišču vse dni sejma!

 

Stroške enotne ureditve delavnic bo sofinancirala sekcija, posamezni rokodelec pa bo moral prispevati 250 evrov. Če se bo prijavilo več kot sedem delavnic, bo sodelujoče izbral upravni odbor sekcije: pri izbiri bo upošteval privlačnost predstavitve posamezne dejavnosti za delo »v živo«, pazil bo, da bo zastopanih čimveč regij in različnih dejavnosti, upoštevan pa bo tudi vrstni red prispelih prijav.

 

Rokodelci, ki želijo nastopiti na največji sejemski prireditvi v Sloveniji, naj pošljejo prijavnico na naslov: Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Celovška 71, Ljubljana, s pripisom »Sekcija DUO«. Prijavnica naj vsebuje: osebne podatke rokodelca ali naziv podjetja, telefonsko številko, davčno številko, naziv dejavnosti, ki bo predstavljena, številko certifikata strokovne komisije ter.

 

Sekcija bo zbirala prijave do 31. maja , rokodelce pa bo o svojem izboru obvestila do 15. junija  2009.


8. julij 2011

Brezplačno usposabljanje za NPK pletar/pletarka
Uaposabljanje pripravlja Zadruga Pomelaj v okviru čezmejnega projekta Rokodelska akademija, ki je sofinanciran iz sredstev Evropske unije. Usposabljanje se bo začelo 18. julija.
Več
16. junij 2011

V Veržeju odprli Ekomuzej
Novo pridobitev Zavoda Marianum je v petek, 10. junija odprl minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan. Za projekt izgradnje Ekomuzeja je investitor uspel pridobiti nepovratna sredstva iz evropskega razpisa.
Več