Delavnica za izdelavo jaslic in srečanje rokodelcev

14. november 2008
TIC Veržej - Center DUO vabi rokodelce, da sooblikujejo že tradicionalne Razstave slovenskih jaslic, ki bo letos gostovala v Kovačičevi dvorani Zavoda Marianum v Veržeju.

Jaslice lahko izdelate iz poljubnih materialov in v različnih velikostih. Pri ustvarjanju se prepustite lastni domišljiji in ustvarjalnosti, pomembno je le, da bo vaš izdelek ponazarjal svetopisemsko zgodbo o Jezusovem rojstvu.
Vsak avtor naj izdela oziroma pošlje samo ene jaslice. Vsake jaslice naj bodo opremljene z naslednjimi podatki:

  • ime in priimek ter naslov avtorja,
  • materiali, iz katerih so narejene jaslice,
  • tehnika izdelave (le pri likovnih delih),
  • leto izdelave (če ima kdo jaslice, ki jih je izdelal pred leti in bi jih sedaj rad pokazal na razstavi).

Prosimo vas, da svoje jaslice dostavite do 29. 11. 2008 v Center DUO (pon-sob 9.00-15.00 in po dogovoru) in nas o tem predhodno obvestite na 051 654 778 ali center.duo@siol.net oz. pošljete izpolnjeno prijavnico do 17. 11. 2008.
Prispele jaslice bo 1. 12. 2008 obravnavala strokovna ocenjevalna komisija Centra DUO. Izbrane jaslice bodo od 5. 12. 2008 do 7. 1. 2009 razstavljene v Zavodu Marianum Veržej, prejeli pa boste tudi potrdila o sodelovanju.

V okviru razstave bo Center DUO sredi decembra 2008 organiziral tudi posebno izobraževalno delavnico za izdelavo jaslic iz različnih naravnih materialov, ki jo bodo vodili priznani slovenski jasličarji z dolgoletnimi izkušnjami. Udeležba na delavnici bo brezplačna. Po končani delavnici pa vas bomo povabili še na redno srečanje rokodelcev, ki sodelujejo s Centrom DUO, veseli pa bomo tudi novih članov. Natančen datum in uro vam bomo sporočili na začetku decembra.

Prijavnica za sodelovanje

Za vse dodatne informacije smo vam na razpolago na spodaj navedenih kontaktih:

TIC Veržej - Center DUO
Puščenjakova 1
9241 Veržej
+386 51 654 778
center.duo@siol.net
http://www.centerduo.si


8. julij 2011

Brezplačno usposabljanje za NPK pletar/pletarka
Uaposabljanje pripravlja Zadruga Pomelaj v okviru čezmejnega projekta Rokodelska akademija, ki je sofinanciran iz sredstev Evropske unije. Usposabljanje se bo začelo 18. julija.
Več
16. junij 2011

V Veržeju odprli Ekomuzej
Novo pridobitev Zavoda Marianum je v petek, 10. junija odprl minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan. Za projekt izgradnje Ekomuzeja je investitor uspel pridobiti nepovratna sredstva iz evropskega razpisa.
Več