Občina in država rešili bienalno razstavo rokodelcev

14. maj 2008
Umetnostno galerijo v Slovenj Gradcu in njeno bližnjo okolico so spet zavzeli rokodelci, ki so svoje novosti postavili na ogled na 17. razstavi domače in umetnostne obrti.

Na letošnji razstavi sodeluje 206 rokodelcev z okoli 1.000 izdelki iz večine izmed 45 rokodelskih dejavnosti. Poseben sklop razstave je tudi tokrat predstavitev vseh dosedanjih dobitnikov Zlate vitice. To žlahtno priznanje obrtno-podjetniške zbornice na področju rokodelstva je doslej prejelo 19 rokodelcev, ob otvoritvi letošnje razstave pa sta ga slovenjegraški župan Matjaž Zanoškar in predsednik upravnega odbora OZS Štefan Pavlinjek izročila še dvema: Silvi Dravšnik in Francu Pogačarju. Razstava bo odprta več kot mesec dni - do 23. maja.

 

Več o razstavi >>>


8. julij 2011

Brezplačno usposabljanje za NPK pletar/pletarka
Uaposabljanje pripravlja Zadruga Pomelaj v okviru čezmejnega projekta Rokodelska akademija, ki je sofinanciran iz sredstev Evropske unije. Usposabljanje se bo začelo 18. julija.
Več
16. junij 2011

V Veržeju odprli Ekomuzej
Novo pridobitev Zavoda Marianum je v petek, 10. junija odprl minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan. Za projekt izgradnje Ekomuzeja je investitor uspel pridobiti nepovratna sredstva iz evropskega razpisa.
Več