Zlati ceh na MOS 2007

15. september 2007
Sekcija DUO je na MOS 2007 prejela zlati ceh za celovito predstavitev rokodelskih dejavnosti na slovenskem.

Komisija za sejemska priznanja pri Obrtni zbornici Slovenije je prejela 42 prijav razstavljalcev, ki so se prijavili na razpis za sejemska priznanja, ki jih podeljuje Obrtna zbornica Slovenije. Komisija v sestavi Anton Dremelj, Herman Remic, Franc Kremžar, Srečko Lipovec, Branko Meh in Bojan Šter si je ogledala vse prijavljene izdelke in storitve ter na osnovi Pravilnika o podeljevanju sejemskih priznanj podelila na 40. Mednarodnem obrtnem sejmu MOS 2007 sedem bronastih, pet srebrnih in dva zlata ceha.

Zlati ceh sta prejeli Sekcija domače in umetnostne obrti (za celovito predstavitev rokodelskih dejavnosti na slovenskem) in Območna obrtna zbornica Šmarje pri Jelšah (za obrtniško ulico).

V obrazložitvi nagrade sekciji je komisija zapisala, da je le malo držav v srednje evropskem prostoru, ki se lahko pohvali s tako raznoliko in bogato tradicijo na področju domače in umetnostne obrti. Sekcija, ki deluje pri Obrtni zbornici Slovenije, to tradicijo prikazuje obiskovalcem večplastno in tudi dostopno tako, da lahko vsak kupi izdelek, ki mu ugaja. Predstavitev obrti, ki so skoraj izumrle, njihovo ponovno oživitev in prelevitev v izdelke, ki imajo novo uporabno vrednost, je sekciji tako uspela, da po mnenju komisije zasluži visoko priznanje zlati ceh.


8. julij 2011

Brezplačno usposabljanje za NPK pletar/pletarka
Uaposabljanje pripravlja Zadruga Pomelaj v okviru čezmejnega projekta Rokodelska akademija, ki je sofinanciran iz sredstev Evropske unije. Usposabljanje se bo začelo 18. julija.
Več
16. junij 2011

V Veržeju odprli Ekomuzej
Novo pridobitev Zavoda Marianum je v petek, 10. junija odprl minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan. Za projekt izgradnje Ekomuzeja je investitor uspel pridobiti nepovratna sredstva iz evropskega razpisa.
Več