Prodaja in razstava izdelkov na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju

12. julij 2007
Mednarodni obrtni sejem v Celju je poleg slovenjgraške bienalne razstave pri nas največja prireditev, na kateri skušajo rokodelci širši množici, pa tudi trgovcem in turističnim delavcem predstaviti svoje izdelke.

Sekcija za DUO pri Obrtni zbornici Slovenije si želi na letošnjem obrtnem sejmu predstaviti izključno le svoje člane, med katerimi ste tudi vi. Glede na velik obisk in zanimanje obiskovalcev na lanski razstavi DUO na sejmu v Celju in glede na želje rokodelcev, da bi sami prodajali svoje izdelke tudi na naši največji sejemski prireditvi, na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju (od 12. do 19. septembra 2007), se je upravni odbor sekcije za DUO pri Obrtni zbornici Slovenije odločil, da bo tudi tokrat organiziral postavitev prodajno-razstavnega prostora. Razstava DUO bo ponovno postavljena na balkonu hale A. Sodelovanje na razstavi je za člane OZS brezplačno! Prodajne stojnice pa bodo tokrat prvič v preddverju hale A celjskega sejmišča.

Za sodelovanje pri prodaji ali na razstavi izdelkov DUO se lahko prijavijo le rokodelci, ki imajo dejavnost domače in umetnostne obrti registrirano pri Obrtni zbornici Slovenije (s.p., pravne osebe ali prostovoljni člani s področja DUO), razstavili in prodajali pa bodo lahko le izdelke, za katere so prejeli pozitivno mnenje strokovne komisije za DUO pri OZS (izdelki z nalepko »Art & Craft – Slovenija«).

Predvidevamo, da bomo lahko v preddverju postavili do deset prodajno-razstavnih prostorov, če pa se bo prijavilo več kot toliko rokodelcev, bo sodelujoče izbral upravni odbor sekcije (pri izbiri bo upošteval vrstni red prispelih prijav, ob tem pa bo pazil, da bo zastopanih čimveč regij in različnih dejavnosti). Pogoj za sodelovanje pri prodaji je tudi prisotnost na sejmišču vse dni sejma. Za enotno ureditev in delno kritje stroškov najema razstavnega prostora bo poskrbela republiška sekcija, posamezni rokodelec pa bo moral za prodajno stojnico prispevati 210 EUR. Vse o DUO in o rokodelcih pa bodo obiskovalci zvedeli na posebni informativni stojnici.

Če želite prodajati ali razstaviti svoje izdelke na letošnjem Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju, vas prosimo, da pošljete priloženo prijavnico na naslov: Obrtna zbornica Slovenije, Celovška 71, Ljubljana – s pripisom »SEKCIJA DUO«.

Sekcija bo prijave za prodajne stojnice in za sodelovanje na razstavi zbirala vključno do 10. avgusta 2007, o izboru glede prodajne stojnice pa vas bomo obvestili do 16. avgusta. Dodatne informacije lahko dobite pri sekretarju sekcije za DUO.

Opozarjamo vas še, da je v zadnji številki revije »Obrtnik« izšel razpis za nastop v tradicionalni »Hiši obrti«, kjer rokodelci prikazujejo izdelovanje izdelkov DUO!

Veselimo se vašega sodelovanja in Vas lepo pozdravljamo!


8. julij 2011

Brezplačno usposabljanje za NPK pletar/pletarka
Uaposabljanje pripravlja Zadruga Pomelaj v okviru čezmejnega projekta Rokodelska akademija, ki je sofinanciran iz sredstev Evropske unije. Usposabljanje se bo začelo 18. julija.
Več
16. junij 2011

V Veržeju odprli Ekomuzej
Novo pridobitev Zavoda Marianum je v petek, 10. junija odprl minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan. Za projekt izgradnje Ekomuzeja je investitor uspel pridobiti nepovratna sredstva iz evropskega razpisa.
Več