Evropsko prvenstvo cvetličarjev »Evropa cup 2007«

5. avgust 2007
Velenje od 28. do 30. septembra 2007 - Velenje bo v septembrom postalo cvetličarska prestolnica Evrope. Soorganizatorja, Obrtna zbornica Slovenije in Mestna občina Velenje, pričakujeta poleg domačih strokovnjakov in ljubiteljev cvetja tudi veliko obiskovalcev iz tujine.

Na prireditev se je prijavilo namreč kar dvajset držav, ki jih bodo predstavili uveljavljeni floristi. Soorganizatorja pa ob prvenstvu pripravljata vrsto drugih spremljajočih dogodkov, ki bodo zadnji vikend v septembru obogatili Velenje in Slovenijo. (Več o evropskem dogajanju v Velenju si lahko preberete na spletni strani www.florist.si).

K sodelovanju na festivalu cvetja v Velenju je povabljena tudi sekcija za DUO pri OZS, ki bo organizirala postavitev najmanj desetih prodajnih stojnic pred Rdečo dvorano v Velenju, kjer bo od 28. do 30. septembra 2007 potekalo tekmovanje floristov Evrope. Za prodajo svojih izdelkov se lahko prijavijo člani sekcije za DUO pri OZS, ki pa morajo pokriti stroške najema prodajne stojnice (najem stojnice za tri dni znaša 45 EUR).

V kolikor vas zanima trženje vaših izdelkov na eni od največjih prireditev v letošnjem letu pri nas, vas prosimo, da nam izpolnjeno prijavnico za prodajo izdelkov v Velenju pošljete najkasneje do 20. avgusta 2007 na naslov: OZS, Celovška cesta 71, 1000 Ljubljana, s pripisom: SEKCIJA DUO. Za dodatne informacije o prodaji lahko pokličete sekretarja sekcije za DUO Lesničar-Pučko Gorana (po 7. avgustu 2007, tel.: 01/583 05 16).

Prijavnica


8. julij 2011

Brezplačno usposabljanje za NPK pletar/pletarka
Uaposabljanje pripravlja Zadruga Pomelaj v okviru čezmejnega projekta Rokodelska akademija, ki je sofinanciran iz sredstev Evropske unije. Usposabljanje se bo začelo 18. julija.
Več
16. junij 2011

V Veržeju odprli Ekomuzej
Novo pridobitev Zavoda Marianum je v petek, 10. junija odprl minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan. Za projekt izgradnje Ekomuzeja je investitor uspel pridobiti nepovratna sredstva iz evropskega razpisa.
Več