Osmi rokodelski festival v Ribnici

4. julij 2007
V okviru 32. ribniškega semnja suhe robe in lončarstva pripravlja Območna obrtna zbornica Ribnica že 8. rokodelski festival.

Potekal bo v nedeljo, 2. septembra. Na festivalu lahko sodelujejo rokodelci, ki imajo pozitivno mnenje komisije za domačo in umetnostno obrt pri OZS in ki bodo resnično prikazovali izdelovanje svojih izdelkov.

Prijavnico s podatki o svoji obrti in o izdelkih, katerih izdelavo želijo prikazovati (ter ali za to potrebujejo stojnico ali ne), naj skupaj s kopijo mnenja komisije za DUO pošljejo najpozneje do 27. julija 2007 na naslov: Območna obrtna zbornica Ribnica, Vrvarska pot 3, 1310 Ribnica.

Upravni odbor bo izmed prispelih prijavnic izbral 20 rokodelcev, ki bodo dobili sejemski prostor na grajskem vrtu in stojnico v velikosti 2 x 0,8 m, ter 20 rokodelcev, ki bodo sami pripeljali stojnico (pod enakimi pogoji za sodelovanje na festivalu).

Najem prostora in stojnice pa letos ne bosta več brezplačna; za najetje stojnice in prostora bo treba plačati 24 evrov (z DDV), samo za najem prostora pa 12 evrov (z DDV).

Prijavljeni rokodelci bodo do 10. avgusta 2007 dobili pisni odgovor, ali so sprejeti ali ne. Tisti, ki bodo, bodo tudi obveščeni, na kateri TRR morajo nakazati kotizacijo za najem prostora in stojnice.

Za dodatne informacije pokličite v pisarno Območne obrtne zbornice Ribnica (telefon: 01/836 93 40).

Rokodelci, ki ne bodo sprejeti na Rokodelski festival, pa lahko sodelujejo na Ribniškem semnju, ki je eden največjih enodnevnih sejmov v Sloveniji, zato se razstavljavcem obetajo lepe možnosti za prodajo izdelkov. Prijavijo se lahko generalnemu organizatorju, ki jim bo proti plačilu zagotovil stojnico in prostor. Informacije: Turistično društvo Ribnica, telefon 01/836 06 89, od 8. do 12. ure.


8. julij 2011

Brezplačno usposabljanje za NPK pletar/pletarka
Uaposabljanje pripravlja Zadruga Pomelaj v okviru čezmejnega projekta Rokodelska akademija, ki je sofinanciran iz sredstev Evropske unije. Usposabljanje se bo začelo 18. julija.
Več
16. junij 2011

V Veržeju odprli Ekomuzej
Novo pridobitev Zavoda Marianum je v petek, 10. junija odprl minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan. Za projekt izgradnje Ekomuzeja je investitor uspel pridobiti nepovratna sredstva iz evropskega razpisa.
Več