Seminar "Kaj je domača in umetnostna obrt - in kaj ni?"

10. april 2007
Seminar bo 10. maja 2007 ob 16. uri v Območni obrtni zbornici Novo mesto.
Udeleženci bodo spoznali značilnost davčne ureditve, ki zadevajo rokodelce, zahteve, ki jih je treba izpolniti pri registraciji dejavnosti na področju DUO in podobno.

Za rokodelce pa bodo še posebej dragocene izkušnje, ki si jih je pri svojem delu nabrala OZS oziroma njena komisija, ki ocenjuje in presoja, ali nek izdelek sodi v domačo in umetnostno obrt ali ne. Tako bodo člani komisije na čelu z njenim predsednikom etnologom prof. dr. Janezom Bogatajem nazorno pojasnili kriterije za ocenjevanje ter opozorili na najpogostejše napake oziroma vzroke, zaradi katerih morajo kak izdelek zavrniti.

Izdelovalci lahko prinesejo na predavanje svoje izdelke, ki jih bo predavatelj ob koncu predavanja komentiral in na konkretnih primerih pokazal možnosti za njihovo potrditev, morebitne korekture ali zavrnitev. Sekcija za domačo in umetnostjo obrt želi na ta način rokodelcem olajšati pot do certifikata domače in umetnostne obrti.

Na srečanjih bodo govorili tudi o stanju domačih in umetnostnih obrti v Sloveniji in EU, o starih in novih dejavnostih, o poteh do znanj, o oblikah delovanja (individualno - skupinsko), o vlogi DUO v turizmu (delavnice odprtih vrat), o nastopanju doma in v tujini itd.

Prijave pošljite na naslov goran.lesnicar@ozs.si.

G.L.P.


8. julij 2011

Brezplačno usposabljanje za NPK pletar/pletarka
Uaposabljanje pripravlja Zadruga Pomelaj v okviru čezmejnega projekta Rokodelska akademija, ki je sofinanciran iz sredstev Evropske unije. Usposabljanje se bo začelo 18. julija.
Več
16. junij 2011

V Veržeju odprli Ekomuzej
Novo pridobitev Zavoda Marianum je v petek, 10. junija odprl minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan. Za projekt izgradnje Ekomuzeja je investitor uspel pridobiti nepovratna sredstva iz evropskega razpisa.
Več