Projekt Center DUO se uresničuje

8. november 2006
Na prvi seji so se dogovorili, da se še v tem mesecu oblikuje ožja delovna skupina, ki bo pripravila poslovni načrt projekta.

Na prvi seji projektnega sveta za ustanovitev Slovenskega centra domače in umetnostne obrti v Ribnici, ki je danes potekala v OZS, so se dogovorili, da se še v tem mesecu oblikuje ožja delovna skupina, ki bo pripravila poslovni načrt projekta. Na seji sta sodelovala tudi minister za gospodarstvo Andrej Vizjak ter minister za kulturo Vasko Simoniti.

Poleg predstavnikov ministrstva za gospodarstvo ter ministrstva za kulturo so v projektnem svetu tudi predstavniki iz nekaterih drugih ministrstev, iz občin ribniško-kočevskega območja, iz tistih občin, ki že imajo centre, ki promovirajo tudi domačo in umetnostno obrt ter strokovne službe obrtne zbornice.

Minister za gospodarstvo Andrej Vizjak je poudaril, da je koncept, ki ga je pripravila sekcija za domačo in umetnostno obrt pri OZS, dober in da ga bodo na ministrstvu tudi delno finančno podprli. "Center je po svoji vsebinski naravnanosti tudi podjetniški, gre za promocijo podjetništva, center pa bo imel tudi pomembno povezovalno vlogo med državo, lokalnimi skupnostmi ter obrtno zbornico."

Tudi na ministrstvu za kulturo podpirajo ustanovitev centra za domačo in umetnostno obrt, Vasko Simoniti pa je zagotovil sodelovanje strokovnih služb ministrstva.


8. julij 2011

Brezplačno usposabljanje za NPK pletar/pletarka
Uaposabljanje pripravlja Zadruga Pomelaj v okviru čezmejnega projekta Rokodelska akademija, ki je sofinanciran iz sredstev Evropske unije. Usposabljanje se bo začelo 18. julija.
Več
16. junij 2011

V Veržeju odprli Ekomuzej
Novo pridobitev Zavoda Marianum je v petek, 10. junija odprl minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan. Za projekt izgradnje Ekomuzeja je investitor uspel pridobiti nepovratna sredstva iz evropskega razpisa.
Več