Delavnice domače in umetnostne obrti na MOS v Celju

13. julij 2006
Sekcija za domačo in umetnostno obrt pri Obrtni zbornici Slovenije bo z delavnicami rokodelcev ponovno popestrila mednarodni obrtni sejem v Celju (od 6. do 13. septembra 2005).

Tako kot lansko leto sekcija vabi k sodelovanju rokodelce iz vse Slovenije.

Na nastop v »hiši obrti« se lahko prijavijo rokodelci, ki so svojo dejavnost registrirali pri Obrtni zbornici Slovenije (espeji ali prostovoljni člani zbornice s področja DUO), v svoji delavnici pa bodo lahko izdelovali, razstavili oziroma prodajali le izdelke, ki so pridobili pozitivno mnenje strokovne komisije pri OZS. Pogoj za sodelovanje je, ob prikazovanju izdelovanja predmetov, tudi prisotnost na sejmišču vse dni sejma!

Stroške enotne ureditve delavnic bo sofinancirala sekcija, posamezni rokodelec pa bo moral prispevati 50.000 tolarjev. Če se bo prijavilo več kot osem delavnic, bo sodelujoče izbral upravni odbor sekcije; pri izbiri bo upošteval privlačnost predstavitve posamezne dejavnosti za delo »v živo«, pazil bo, da bo zastopanih čim več regij in različnih dejavnosti, upoštevan pa bo tudi vrstni red prispelih prijav.

Rokodelci, ki želijo nastopiti na največji sejemski prireditvi v Sloveniji, naj se prijavijo na naslov: Obrtna zbornica Slovenije, Celovška 71, Ljubljana, s pripisom »Sekcija DUO« ali po e-pošti na naslov goran.lesnicar@ozs.si. Prijava naj vsebuje: osebne podatke rokodelca in naziv podjetja, telefonsko številko, naziv dejavnosti, ki bo predstavljena, številko certifikata strokovne komisije ter davčno številko.

Sekcija bo zbirala prijave do 28. julija 2006, rokodelce pa bo o svojem izboru obvestila do 10. avgusta.


8. julij 2011

Brezplačno usposabljanje za NPK pletar/pletarka
Uaposabljanje pripravlja Zadruga Pomelaj v okviru čezmejnega projekta Rokodelska akademija, ki je sofinanciran iz sredstev Evropske unije. Usposabljanje se bo začelo 18. julija.
Več
16. junij 2011

V Veržeju odprli Ekomuzej
Novo pridobitev Zavoda Marianum je v petek, 10. junija odprl minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan. Za projekt izgradnje Ekomuzeja je investitor uspel pridobiti nepovratna sredstva iz evropskega razpisa.
Več