Sedmi rokodelski festival

8. julij 2006
V okviru 31. ribniškega semnja suhe robe in lončarstva pripravlja Območna obrtna zbornica Ribnica že 7. rokodelski festival. Potekal bo v nedeljo, 3. septembra 2006.

Na festivalu lahko sodelujejo rokodelci, ki imajo pozitivno mnenje komisije za domačo in umetnostno obrt pri OZS in ki bodo resnično prikazovali izdelovanje svojih izdelkov. Prijavnico in kopijo mnenja komisije za DUO pošljite najpozneje do 14. julija 2006 na naslov: Območna obrtna zbornica Ribnica, Vrvarska pot 3, 1310 Ribnica.

Prijavnica mora vsebovati naslednje podatke: ime, priimek in naslov udeleženca, telefon/GSM, seznam izdelkov, katerih izdelavo bi prikazoval na stojnici, ter ali potrebuje stojnico ali pa bo lahko pripeljal svojo.

Za dodatne informacije pa pokličite v pisarno Območne obrtne zbornice Ribnica (Pavle Hočevar, telefon: 01/836 93 40).

Upravni odbor bo izmed prispelih prijavnic izbral 20 rokodelcev, ki bodo dobili brezplačen sejemski prostor na grajskem vrtu in stojnico v velikosti 2 x 0,8 m, ter 15 rokodelcev, ki bodo sami pripeljali stojnico (pod enakimi pogoji za sodelovanje na festivalu).

Prijavljeni rokodelci bodo do 3. avgusta 2006 dobili pisni odgovor, ali so sprejeti ali ne.

Rokodelci, ki ne bodo sprejeti na Rokodelski festival, pa lahko sodelujejo na Ribniškem semnju, ki je eden največjih enodnevnih sejmov v Sloveniji, zato se razstavljavcem obetajo lepe možnosti za prodajo izdelkov. Prijavijo se lahko generalnemu organizatorju, ki jim bo proti plačilu zagotovil stojnico in prostor. Informacije: Turistično društvo Ribnica, telefon 01/836 06 89, uradne ure v juliju so od 8. do 11. ure.


8. julij 2011

Brezplačno usposabljanje za NPK pletar/pletarka
Uaposabljanje pripravlja Zadruga Pomelaj v okviru čezmejnega projekta Rokodelska akademija, ki je sofinanciran iz sredstev Evropske unije. Usposabljanje se bo začelo 18. julija.
Več
16. junij 2011

V Veržeju odprli Ekomuzej
Novo pridobitev Zavoda Marianum je v petek, 10. junija odprl minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan. Za projekt izgradnje Ekomuzeja je investitor uspel pridobiti nepovratna sredstva iz evropskega razpisa.
Več