Razstava DUO se je za dve leti poslovila

3. julij 2006
Konec junija se je iztekla tudi 16. bienalna razstava domačih in umetnostnih obrti.
Obe razstavi - premierno v Slovenj Gradcu in njeno reprizo v Ljubljani - si je ogledalo več kot 13.000 obiskovalcev, kar je lepa številka, še posebej če vemo, da je bila ljubljanska razstava prvič na novi lokaciji, v Slovenskem etnografskem muzeju, ki marsikomu še ni tako »blizu« kot je bil Ljubljanski grad, kjer je bila razstava v prejšnjih letih, Vsekakor pa lahko dodamo, da tako primernega prizorišča, kot je omenjeni muzej, razstava še ni imela. Vsi, ki jim je domača in umetnostna obrt pri srcu, so lahko veseli, da je razstava končno našla svoj pravi dom (besedilo in slika: Miran Jarec).

8. julij 2011

Brezplačno usposabljanje za NPK pletar/pletarka
Uaposabljanje pripravlja Zadruga Pomelaj v okviru čezmejnega projekta Rokodelska akademija, ki je sofinanciran iz sredstev Evropske unije. Usposabljanje se bo začelo 18. julija.
Več
16. junij 2011

V Veržeju odprli Ekomuzej
Novo pridobitev Zavoda Marianum je v petek, 10. junija odprl minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan. Za projekt izgradnje Ekomuzeja je investitor uspel pridobiti nepovratna sredstva iz evropskega razpisa.
Več