Razstava domačih in umetnostnih obrti v Ljubljani je odprta

17. maj 2006
V Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani (Metelkova ulica 2) so danes, 17. maja 2006, odprli bienalno razstavo slovenske domače in umetnostne obrti.

Na razstavi je razstavljenih 1400 izdelkov 215 izdelovalcev, ki so v dveh letih dobili pozitivno oceno komisije za ocenjevanje izdelkov domače in umetnostne obrti pri Obrtni zbornici Slovenije.

Komisiji predseduje etnolog prof. dr. Janez Bogataj, ki je skupaj z Goranom Lesničarjem-Pučkom, sekretarjem Sekcije za domačo in umetnostno obrti (DUO) pri Obrtni zbornici Slovenje, soavtor razstave.

Minister za gospodarstvo Andrej Vizjak je na današnji otvoritveni slovesnosti poudaril, da je promocija teh izdelkov preko tovrstnih razstav zelo pomembna, saj so »ti izdelki, ki so nekoč služili življenju, naši izvirni slovenski izdelki, ki jih je potrebno negovati za promocijo naše edinstvenosti«. Obljubil je, da si bo država prizadevala ustvarjati ugodnejše pogoje za obstoj in razvoj te dejavnosti.  Razstava bo na ogled do 30. junija 2006.

 

 

 

 

 

 


8. julij 2011

Brezplačno usposabljanje za NPK pletar/pletarka
Uaposabljanje pripravlja Zadruga Pomelaj v okviru čezmejnega projekta Rokodelska akademija, ki je sofinanciran iz sredstev Evropske unije. Usposabljanje se bo začelo 18. julija.
Več
16. junij 2011

V Veržeju odprli Ekomuzej
Novo pridobitev Zavoda Marianum je v petek, 10. junija odprl minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan. Za projekt izgradnje Ekomuzeja je investitor uspel pridobiti nepovratna sredstva iz evropskega razpisa.
Več