Vevče d.o.o.

Naslov: Vevška 52
1260 Ljubljana
Stik: Jože Valant
Telefon: 01/528 39 66
Faks: 01/528 54 50
Mobitel: 041/694 634
WWW: www.vevce.si
E-pošta: joze.valant@vevce.si
Opis:

Ročno izdelan papir ima na slovenskem štiristoletno tradicijo, ki jo danes po avtentičnih srednjeveških postopkih nadaljuje mojstrska delavnica Jožeta Valanta. Ohranja tudi zaščitni znak starega Fužiskega mlina za papir iz leta 1579.

Papir izdelujejo iz bombažnih ali lanenih vlaken. Bombaž, ki se sicer v industrijski proizvodnji uporablja izljučno za izdelavo najkvalitetnejših umetniških papirjev, ima v primerjavi s celulozo kar nekaj bistvenih prednosti: ima večjo obstojnost, z leti ne porumeni, prenese velike pritiske pri tisku različnih grafičnih tehnik in lepše sprejme barvne nanose.

Naziv poklica:
Predstavitev in prodaja izdelkov:
8. julij 2011

Brezplačno usposabljanje za NPK pletar/pletarka
Uaposabljanje pripravlja Zadruga Pomelaj v okviru čezmejnega projekta Rokodelska akademija, ki je sofinanciran iz sredstev Evropske unije. Usposabljanje se bo začelo 18. julija.
Več
16. junij 2011

V Veržeju odprli Ekomuzej
Novo pridobitev Zavoda Marianum je v petek, 10. junija odprl minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan. Za projekt izgradnje Ekomuzeja je investitor uspel pridobiti nepovratna sredstva iz evropskega razpisa.
Več