Lončarstvo in keramika Karmen Kurade

Naslov: Gomila 10
2253 Destrnik
Stik: Karmen Kurade
Telefon: 02/753 00 12
Mobitel: 041/591 731
WWW: www.unikatnakeramika.net
E-pošta: unikatna.keramika@siol.net
Opis:

Umetnost žganja se je rodila, ko je glinena posoda prvič padla v ogenj in so jo kasneje lepo otrdelo in lepo obarvano našli v pepelu. Žgana glina je znana že tisočletja. Je topel materijal, ki diha v sozvočju z zemljo iz katere prihaja. Nekoč lončarji niso imeli vretena, ampak so svaljke gline oblikovali v kuhinjsko in drugo posodo, jo gnetli v skulpture in ploščice, ki so bile bogato okrašene in glazirane. Modelirali so ploščice in opeko in znali so izbrati vrste gline, ko jo je bilo mogoče žgati.

Izdeluje izjemne ročno izdelane keramične izdelke. Usposobljena je za področje keramične luči, senčila in keramične ploščice. Njene stalne stranke še posebej cenijo kvaliteto in pridih posebnosti, saj ohranjajo kulturno dediščino in oživljajo starodavno obrt.

Naziv poklica:
Predstavitev in prodaja izdelkov:
8. julij 2011

Brezplačno usposabljanje za NPK pletar/pletarka
Uaposabljanje pripravlja Zadruga Pomelaj v okviru čezmejnega projekta Rokodelska akademija, ki je sofinanciran iz sredstev Evropske unije. Usposabljanje se bo začelo 18. julija.
Več
16. junij 2011

V Veržeju odprli Ekomuzej
Novo pridobitev Zavoda Marianum je v petek, 10. junija odprl minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan. Za projekt izgradnje Ekomuzeja je investitor uspel pridobiti nepovratna sredstva iz evropskega razpisa.
Več