Unikatno mizarstvo Dejan Pfeifer

Naslov: Ilirska 19
1000 Ljubljana
Stik: Dejan Pfeifer
Mobitel: 041/271 144
WWW: http://www.studiodrevo.com
E-pošta: dejan.pfeifer@guest.arnes.si
Opis:

Dejan Pfeifer, rojen leta 1971 v Ljubljani, je končal šolo oblikovanja, smer grafični oblikovalec. Izdeluje unikatno pohištvo in izdelke iz masivnega lesa, ki jih poleg funkcionalnosti in trpežnosti odlikuje tudi umetniška vrednost.

Unikatni izdelki stremijo k preprostosti izdelave in enostavnosti, kjer avtor na svojstven način črpa iz bogatih izkušenj naših mojstrov in njihove interpretacije na naših tleh. Poleg masivnega lesa vključuje v njegovo motiviko tudi intarzije in drugačen naraven material kot je kamen (rečni, morski,..), katere nevsiljivo nadgrajuje v celoto.

Z iskanjem motivov v naravi in z odkrivanjem materialov, vplivov okolja in potreb v danih okoliščinah, želi vzpostaviti stik med dvema poloma. Prav to je za današnji čas potrditev stare resnice, da se iz dediščine in zgodovine lahko veliko naučimo tudi za sodobnost.

Naziv poklica:
8. julij 2011

Brezplačno usposabljanje za NPK pletar/pletarka
Uaposabljanje pripravlja Zadruga Pomelaj v okviru čezmejnega projekta Rokodelska akademija, ki je sofinanciran iz sredstev Evropske unije. Usposabljanje se bo začelo 18. julija.
Več
16. junij 2011

V Veržeju odprli Ekomuzej
Novo pridobitev Zavoda Marianum je v petek, 10. junija odprl minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan. Za projekt izgradnje Ekomuzeja je investitor uspel pridobiti nepovratna sredstva iz evropskega razpisa.
Več