Porcelain Catbriyur Bricman Jure s.p.

Naslov: Kotlje 163
2394 Kotlje
Stik: Jure Bricman, Katja Jurgec Bricman
Faks: 02/821 84 06
Mobitel: 041/499 528
WWW: www.catbriyur.net
E-pošta: porcelan@siol.com
Opis:

Katja Jurgec Bricman in Jure Bricman sta z oblikovanjem unikatnih porcelanskih izdelkov od vseh dosedanjih mojstrov domačih in umetnostnih obrti segla najdlje. In to v več pogledih: tehnološkem, oblikovalskem, geografskem in še kakšnem. Razvila sta tehnologijo prefinjenega porcelana z izjemnimi tančinami. Čipkasta dekorativnost skodelic, sladkornic in čajnikov je v stičiščih in prehodih oblik privedena do pravih tehnoloških drznosti, ki je osupnila tudi nekatere vodilne porcelanske strokovnjake v tujini. Uspeh njunega oblikovanja je pravzaprav najprej odmeval v tujini. Poleg kreativne delavnice v Kotljah imata tudi prodajalno porcelanske posode in nakita na Bledu, od junija letos pa tudi v Ljubljani.

Naziv poklica:
Predstavitev in prodaja izdelkov:
8. julij 2011

Brezplačno usposabljanje za NPK pletar/pletarka
Uaposabljanje pripravlja Zadruga Pomelaj v okviru čezmejnega projekta Rokodelska akademija, ki je sofinanciran iz sredstev Evropske unije. Usposabljanje se bo začelo 18. julija.
Več
16. junij 2011

V Veržeju odprli Ekomuzej
Novo pridobitev Zavoda Marianum je v petek, 10. junija odprl minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan. Za projekt izgradnje Ekomuzeja je investitor uspel pridobiti nepovratna sredstva iz evropskega razpisa.
Več