Aleš Oman, izdelava ročnih statev

Naslov: Paloviče 11
4290 Tržič
Stik: Aleš Oman
Mobitel: 041/930 365
WWW: www.tkalstvo.com
E-pošta: aoman@siol.net
Opis:

Z ročnim tkanjem in kasneje še z izdelovanjem ročnih statev raznih oblik in tehnik se ukvarja že 20 let. V delavnici se za izdelavo statev uporablja predvsem les listavcev v masivni izvedbi. Statve izdela tudi po željah posameznika, v glavnem pa je poudarek na uporabni vrednosti  posameznih statev in v pripravi posameznih niti za pričetek tkanja.

V hiši je tudi »tkalska soba«, kjer so postavljene statve za izdelovanje vozlanih preprog širine 200 cm, statve z vzorčno listovko do 12 listov in pa široke statve 160 cm z čolničnima skrinjicama.

Na osnovi dogovora izvajajo tudi začetni ali pa nadaljevalni tečaj iz ročnega tkanja.

V »tkalski sobi« se lahko vidi veliko možnih variant  tkanja na različnih statvah, predstavljeni so posamezni vzorci z uporabo različnih materialov ali pa vezav.

Naziv poklica:
8. julij 2011

Brezplačno usposabljanje za NPK pletar/pletarka
Uaposabljanje pripravlja Zadruga Pomelaj v okviru čezmejnega projekta Rokodelska akademija, ki je sofinanciran iz sredstev Evropske unije. Usposabljanje se bo začelo 18. julija.
Več
16. junij 2011

V Veržeju odprli Ekomuzej
Novo pridobitev Zavoda Marianum je v petek, 10. junija odprl minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan. Za projekt izgradnje Ekomuzeja je investitor uspel pridobiti nepovratna sredstva iz evropskega razpisa.
Več