Ročno poslikavanje najrazličnejših predmetov

Ročno poslikavanje različnih uporabnih in okrasnih predmetov ima bogato dediščino v raznih dejavnostih samouškega in tudi rokodelskega slikarstva. Na slovenskem podeželju in tudi v trgih in mestih so delovale številne slikarske ali podobarske delavnice, ki so poslikavale pohištvo, posodje, izdelovale nabožne podobe in panjske končnice. Slednje so velika posebnost slovenske ustvarjalnosti in hkrati ena od temeljnih sestavin gospodarske panoge čebelarstva.

Današnje ročno poslikavanje različnih predmetov in izdelkov dosega vrhunsko kakovost in hkrati tudi množičnost. Pri slednji je kakovost na razmeroma nizki tehnološki in likovni ravni.


Izdelovalci:
8. julij 2011

Brezplačno usposabljanje za NPK pletar/pletarka
Uaposabljanje pripravlja Zadruga Pomelaj v okviru čezmejnega projekta Rokodelska akademija, ki je sofinanciran iz sredstev Evropske unije. Usposabljanje se bo začelo 18. julija.
Več
16. junij 2011

V Veržeju odprli Ekomuzej
Novo pridobitev Zavoda Marianum je v petek, 10. junija odprl minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan. Za projekt izgradnje Ekomuzeja je investitor uspel pridobiti nepovratna sredstva iz evropskega razpisa.
Več