8. julij 2011

Brezplačno usposabljanje za NPK pletar/pletarka
Uaposabljanje pripravlja Zadruga Pomelaj v okviru čezmejnega projekta Rokodelska akademija, ki je sofinanciran iz sredstev Evropske unije. Usposabljanje se bo začelo 18. julija.
Več
16. junij 2011

V Veržeju odprli Ekomuzej
Novo pridobitev Zavoda Marianum je v petek, 10. junija odprl minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan. Za projekt izgradnje Ekomuzeja je investitor uspel pridobiti nepovratna sredstva iz evropskega razpisa.
Več
23. november 2010

Normiranci, pozor!
Samostojni podjetniki, ki želite, da se vam pri ugotavljanju davčne osnove od dohodka iz dejavnosti v prihodnjem letu upoštevajo normirani odhodki, morate na davčno upravo do zadnjega dne v novembru oddati zahtevek.
Več
6. julij 2010

Etnološki tabor v vinskih goricah
Madžarsko društvo Hegypásztor Kör organizira etnološki tabor v vinskih goricah pri naselju Oszkó, v Železni županiji.
Več
3. junij 2009

Predavanje o pridobitvi certifikata v Trebnjem in Črnomlju
Vabljen vsi, ki se ukvarjate z rokodelstvom, oziroma sami izdelujete različne izdelke. Prinesite jih s seboj na izobraževanje, kjer boste lahko pridobili že prvo mnenje strokovnjaka o nadaljnjem postopku do certifikacije.
Več
29. maj 2009

Kaj je domača in umetnostna obrt – in kaj ni?
Serija regijskih srečanj rokodelcev se bo nadaljevala v Kamniku. Srečanje bo v četrtek, 4. junija 2009 v OOZ Kamnik.
Več
20. april 2009

Razpis za delavnice DUO na MOS 2009
Z delavnicami rokodelcev bomo ponovno popestrili mednarodni obrtni sejem v Celju (od 9. do 16. septembra 2009). Tako kot lani sekcija vabi k sodelovanju rokodelce iz vse Slovenije.
Več
20. april 2009

Ustvarjalnost slovenskih rokodelcev
Sekcija za domačo in umetnostno obrt pri OZS bo 8. maja v sodelovanju z OOZ Šmarje pri Jelšah in javnim zavodom Kozjanski park na gradu Podsreda odprla veliko razstavo izdelkov domače in umetnostne obrti.
Več
10. marec 2009

Vabilo proizvajalcem izdelkov iz masivnega lesa
Svet za les ter Oddelek za lesarstvo Biotehniške fakultete pripravljata od 13. do 17. maja 2009 v Cankarjevem domu v Ljubljani prireditev z naslovom ČAR LESA. Del te prireditve bo tudi razstava industrijskih izdelkov ter unikatnih in umetniških predmetov iz lesa.
Več
5. marec 2009

Javni natečaj za pridobitev znaka Dobra igrača
Na javni natečaj se lahko prijavijo proizvajalci, uvozniki in trgovci igrač v Republiki Sloveniji.
Več
26. februar 2009

Razstava Od tradicionalne do sodobne keramike
V času mednarodnega trienala keramike UNICUM 09 Zvod za kulturo Slovenska Bistrica pripravilja razstavo Od tradicionalne do sodobne keramike in med drugim tudi člane sekcije DUO vabi, da sodelujejo na njej.
Več
24. februar 2009

1. razstava pirhov in velikonočnih voščilnic
Center DUO v Veržeju vabi rokodelce, lastnike zbirk in različne institucije, ki skrbijo za dediščino, k sodelovanju na 1. razstavi pirhov in velikonočnih voščilnic, ki bo od 8. aprila do 5. maja v zavodu Marianum.
Več
6. februar 2009

Informativni dnevi
Vabljeni na informativne dneve za vpis na smeri ambient, kiparstvo, keramika, restavratorstvo in digitalne umetnosti in prakse, ki bodo 13. in 14. februarja v šoli Famul Stuart in Univerzi v Novi Gorici.
Več
14. november 2008

Izdelki, namenjeni za stik z živili
Objavljeni so nekateri novi podzakonski akti Zakona o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili. Obvezna je registracija podjetij ki proizvajajo, uvažajo, predelujejo in prva dajejo v promet take materiale in izdelke.
Več
14. november 2008

Delavnica za izdelavo jaslic in srečanje rokodelcev
TIC Veržej - Center DUO vabi rokodelce, da sooblikujejo že tradicionalne Razstave slovenskih jaslic, ki bo letos gostovala v Kovačičevi dvorani Zavoda Marianum v Veržeju.
Več
14. november 2008

Sodelovanje v projektu Čipka - razkošje in priložnost
Čipkarska šola Idrija vabi k sodelovanju izkušene klekljarice za realizacijo aktivnosti mednarodnega projekta Čipka – razkošje in priložnost.
Več
14. maj 2008

Kaj je domača in umetnostna obrt – in kaj ni?
S serijo regijskih srečanj rokodelcev, ki so se začela že lani, želi sekcija za domačo in umetnostno obrt pri OZS vzpostaviti tesnejše sodelovanje z rokodelci, jih bolje seznaniti z delom njihove sekcije ter z merili ocenjevanja strokovne komisije za DUO.
Več
14. maj 2008

Občina in država rešili bienalno razstavo rokodelcev
Umetnostno galerijo v Slovenj Gradcu in njeno bližnjo okolico so spet zavzeli rokodelci, ki so svoje novosti postavili na ogled na 17. razstavi domače in umetnostne obrti.
Več
3. april 2008

17. RAZSTAVA DOMAČIH IN UMETNOSTNIH OBRTI
Od 18. aprila do 23.maja 2008 v Koroški galeriji likovnih umetnosti Slovenj Gradec.
Več
11. marec 2008

Brez nalepke je nezakonito!

Več
11. marec 2008

17. Bienalna razstava domače in umetnostne obrti
Razstava domačih in umetnostnih obrti, ki se je »rodila« 1977 v Slovenj Gradcu, prav gotovo ni sama sebi v namen, pa tudi ne ena izmed mnogih bolj ali manj podobnih. Bienalna razstava je namreč neposredni odraz ocenjevanja izdelkov DUO, ki ga razvija in ga ohranja Obrtna zbornica Slovenije.
Več
6. marec 2008

Kaj je domača in umetnostna obrt in kaj ni?
Sekcija za domačo in umetnostno obrt pri OZS nadaljuje serijo regijskih srečanj rokodelcev, ki so namenjena obravnavanju aktualnih vprašanj. Prihodnje srečanje bo 18. marca 2008 na OOZ Celje.
Več
31. januar 2008

Kaj je domača in umetnostna obrt in kaj ni?
Na srečanje rokodelcev, ki bo 5. februarja, so povabljeni člani Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije iz Maribora, Slovenske Bistrice, Slovenskih Konjic, Ruš in Ptuja, pa tudi tisti rokodelci, ki se o članstvu šele odločajo.
Več
15. september 2007

Zlati ceh na MOS 2007
Sekcija DUO je na MOS 2007 prejela zlati ceh za celovito predstavitev rokodelskih dejavnosti na slovenskem.
Več
5. avgust 2007

Evropsko prvenstvo cvetličarjev »Evropa cup 2007«
Velenje od 28. do 30. septembra 2007 - Velenje bo v septembrom postalo cvetličarska prestolnica Evrope. Soorganizatorja, Obrtna zbornica Slovenije in Mestna občina Velenje, pričakujeta poleg domačih strokovnjakov in ljubiteljev cvetja tudi veliko obiskovalcev iz tujine.
Več
28. julij 2007

Rokodelci na obrtnem sejmu že več kot dvajset let
Mednarodni obrtni sejem v Celju je poleg slovenjegraške bienalne razstave DUO največja prireditev pri nas.
Več
12. julij 2007

Prodaja in razstava izdelkov na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju
Mednarodni obrtni sejem v Celju je poleg slovenjgraške bienalne razstave pri nas največja prireditev, na kateri skušajo rokodelci širši množici, pa tudi trgovcem in turističnim delavcem predstaviti svoje izdelke.
Več
4. julij 2007

Osmi rokodelski festival v Ribnici
V okviru 32. ribniškega semnja suhe robe in lončarstva pripravlja Območna obrtna zbornica Ribnica že 8. rokodelski festival.
Več
10. april 2007

Seminar "Kaj je domača in umetnostna obrt - in kaj ni?"
Seminar bo 10. maja 2007 ob 16. uri v Območni obrtni zbornici Novo mesto.
Več
4. april 2007

Kakšen mora biti dober izdelek domače in umetnostne obrti?
Območna obrtna zbornica Murska Sobota je 21. marca gostila prvega izmed regijskih predavanj, ki jih organizira sekcija za domačo in umetnostno obrt pri OZS.
Več
1. marec 2007

Koristna predavanja za rokodelce
Začetek serije regijskih srečanj rokodelcev na temo"Kaj je domača in umetnostna obrt - in kaj ni?" bo 21. marca 2007 ob 16. uri v Območni obrtni zbornici Murska Sobota
Več
15. februar 2007

Klekljanje je na Žirovskem najbolj razširjeno rokodelstvo
Čipkarska šola Žiri je v letu 2006 praznovala stoletnico delovanja. Poleg Čipkarske šole v Idriji je to edina neprekinjeno delujoča tovrstna rokodelska šola pri nas ter ima zelo pomembno vlogo pri ohranjanju in razvoju klekljarstva na Žirovskem in v Sloveniji.
Več
22. november 2006

Zahtevek za ugotavljanje davčne osnove z upoštevanjem normiranih odhodkov

Več
8. november 2006

Projekt Center DUO se uresničuje
Na prvi seji so se dogovorili, da se še v tem mesecu oblikuje ožja delovna skupina, ki bo pripravila poslovni načrt projekta.
Več
18. september 2006

Center domače in umetnostne obrti bo v Ribnici
Uresničitev tega projekta v Ribnici pomeni izvrstno podlago za razvoj rokodelskih dejavnosti, turizma in drugih aktivnosti.
Več
8. september 2006

»Izdelke domače in umetnostne obrti je potrebno tržiti!«
Sekcija domače in umetnostne obrti pri OZS se na 39. MOS predstavlja v že tradicionalni »Hiši obrti«.
Več
20. julij 2006

Obrtni sejem - priložnost za dobro promocijo
Mednarodni obrtni sejem je poleg bienalne razstave domače in umetnostne obrti, največja prireditev pri nas.
Več
13. julij 2006

Delavnice domače in umetnostne obrti na MOS v Celju
Sekcija za domačo in umetnostno obrt pri Obrtni zbornici Slovenije bo z delavnicami rokodelcev ponovno popestrila mednarodni obrtni sejem v Celju (od 6. do 13. septembra 2005).
Več
8. julij 2006

Sedmi rokodelski festival
V okviru 31. ribniškega semnja suhe robe in lončarstva pripravlja Območna obrtna zbornica Ribnica že 7. rokodelski festival. Potekal bo v nedeljo, 3. septembra 2006.
Več
3. julij 2006

Razstava DUO se je za dve leti poslovila
Konec junija se je iztekla tudi 16. bienalna razstava domačih in umetnostnih obrti.
Več
17. maj 2006

Razstava domačih in umetnostnih obrti v Ljubljani je odprta
V Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani (Metelkova ulica 2) so danes, 17. maja 2006, odprli bienalno razstavo slovenske domače in umetnostne obrti.
Več
20. april 2006

Zlate vitice 2006
Obrtna zbornica Slovenije je ob 16. razstavi domače in umetnostne obrti podelila štiri svoja najvišja priznanja, ki jih namenja rokodelcem za njihov življenjski opus.
Več
10. april 2006

Razstava domače in umetnostne obrti
Predsednik OZS Miroslav Klun in predsednik upravnega odbora OZS Štefan Pavlinjek sta v petek, 7. aprila, v Slovenj Gradcu odprla 16. bienalno razstavo domače in umetnostne obrti.
Več
15. marec 2006

Volilna skupščina sekcije za domačo in umetnostno obrt

Več
7. marec 2006

16. razstava domače in umetnostne obrti
Slovenj Gradec, Slovenija,
7. 4. - 7. 5. 2006 in
Ljubljana, Slovenija,
17. - 30. 6. 2006
Več
24. februar 2006

Nastaja Slovenski center domače in umetnostne obrti
Rokodelstvo je na Slovenskem po različnih dejavnostih in delovnih postopkih zelo razvito, v velikem zaostanku za ostalimi državami, predvsem tistimi v EU in tudi nekaterimi v vzhodnem delu Evrope, pa so vsa ostala temeljna področja, ki sooblikujejo sodobno pojavnost in prihodnji razvoj te pomembne gospodarske dejavnosti.
Več
9. februar 2006

Šestnajsta razstava domače in umetnostne obrti
Zadnjih dvanajst let, od 10. razstave domače in umetnostne obrti, so na posamezni razstavi postavljeni na ogled le tisti izdelki DUO, ki so v dveh letih med dvema razstavama pridobili pozitivno mnenje strokovne komisije za preverjanje izdelkov, ki deluje pri Obrtni zbornici Slovenije. Na letošnjo razstavo bo zbornica povabila okoli 450 rokodelcev, kolikor se jih je v času od zadnje razstave pojavilo na novo ali pa so izdelali kakšen nov izdelek.
Več
12. januar 2006

Predstavitev slovenskih rokodelcev na spletu
Sekcija za domačo in umetnostno obrt je predstavila novo spletno stran »Rokodelstvo - Art & Craft Slovenija«, na kateri so predstavljeni rokodelci - člani Obrtne zbornice Slovenije. Katalog rokodelcev Slovenije zajema širok izbor izdelkov, ki predstavljajo našo kulturno dediščino na eni strani in komercialno uporabnost na drugi.
Več
8. julij 2011

Brezplačno usposabljanje za NPK pletar/pletarka
Uaposabljanje pripravlja Zadruga Pomelaj v okviru čezmejnega projekta Rokodelska akademija, ki je sofinanciran iz sredstev Evropske unije. Usposabljanje se bo začelo 18. julija.
Več
16. junij 2011

V Veržeju odprli Ekomuzej
Novo pridobitev Zavoda Marianum je v petek, 10. junija odprl minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan. Za projekt izgradnje Ekomuzeja je investitor uspel pridobiti nepovratna sredstva iz evropskega razpisa.
Več